Afgelopen zaterdagavond ging in de feestzaal van Elsum de kandidatenvoorstelling van CD&V Geel door. De kandidaten lanceerden daarmee in aanwezigheid van de talrijk opgekomen genodigden en sympathisanten de officiële start van de campagne "Voluit voor GEEL".

'Met gepaste trots kon Ben Van Looveren, 33 jaar en lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, afgelopen zaterdag zijn ploeg van 33 kandidaten aankondigen.

Een evenwichtige lijst van 16 vrouwen en 17 mannen, van 19 tot 80 jaar, met maar liefst 9 kandidaten jonger dan 35 jaar maar ook 6 kandidaten van 60 jaar en ouder. Daarmee trekt CD&V Geel met zowel de nodige ervaring als sterke jongeren naar de gemeenteraadsverkiezingen.

5 speerpunten

CD&V Geel heeft zijn verkiezingsprogramma na vele maanden hard werk klaar en opgebouwd rond 5 prioriteiten of 'speerpunten':

1. Verbeteren van de leefbaarheid van het centrum. Het doortrekken van de Ring is hierbij een belangrijke actie. Geel smacht hiernaar. Het doorgaand verkeer op o.a. St.Dimpnaplein en Gasthuisstraat moet opgelost geraken. Dergelijk zwaar verkeer in de buurt van onze scholen en fietsende scholieren is niet meer van deze tijd.

2. Van Geel een fietsstad maken (door jaarlijks 500 000 euro te investeren in fietsbeleid). De fiets is aan een opmars bezig en in Geel is nood aan een degelijk plan van aanpak en concrete maatregelen.

3. Van Geel nog meer een zorgstad maken (door o.a. inzet van ervaringsdeskundigen, een zorgregisseur en buurtzorgnetwerken). Geel is nog steeds gekend als "De Barmhartige Stede". Op zorg inzetten is van groot belang en essentieel als we het over levenskwaliteit hebben. We willen een zorgregisseur die als uniek aanspreekpunt fungeert voor uw zorgvragen en doorverwijst en opvolgt. De stad Geel moet ook buurtzorgnetwerken mee ondersteunen, ontmoetingsplaatsen in de buurt creëren en lokale samenwerkingsprojecten stimuleren

4. Werken aan een warme en inclusieve samenleving, dit via ondersteuning van het verenigingsleven en vrijetijdsbeleving (extra sportaccommodatie en evenementen) en acties rond integraal kansenbeleid en armoedebestrijding. Dankzij CD&V is de steun aan verenigingen overeind gebleven. Het is onmiskenbaar dat verenigingen de zuurstof van het gezellige Geel zijn dat we kennen. Deze steun wensen we verder te zetten en nog kwaliteitsvoller te maken.

5. Werken aan een veilige en propere stad (door o.a. meer wijkwerking en milieubewustzijn en een bindend plan tegen zwerfvuil). We willen een veilige stad zijn. Niet met een repressiebeleid maar wel met voldoende prioriteit aan de uitbouw van wijkagenten en gemeenschapswachten.Verder willen we inzetten op onderhoud en een hoogwaardige infrastructuur.

Ambitie

Met Ben Van Looveren heeft CD&V Geel een kandidaat-burgemeester met visie en daadkracht die 100% voor Geel gaat. Het is dan ook de ambitie van deze geëngageerde ploeg om terug de grootste partij te worden in Geel. Ben Van Looveren: "Enkel dan kunnen we terug voluit wegen op alle thema's die echt belangrijk zijn, zoals de mobiliteit en fietsbeleid maar ook de authenticiteit van elk deeldorp."

Alle info over de kandidaten en het programma kan je vinden op www.cdenvgeel.be